Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English

Adresse:

Øster Farimagsgade 5 A

1353 København K

 

Tlf: 6550 7777

 

E-mail:

sif@si-folkesundhed.dk

  

Elektronisk fakturering

EAN-nr: 5798000362130
Yderligere oplysninger se:

www.virk.dk

   

                                                                                                                                                  

 

  

 

 
 

Nyheder

Kommunerne skal vise borgerne vej ud i naturen

(13. dec.) Naturen kan fremme borgeres mentale sundhed. Men for at få folk ud under åben himmel kræver det udendørs aktiviteter og mere synlighed omkring kommunernes naturområder. Det er en af konklusionerne i en ny rapport, udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed.

Formålet med rapporten har været at belyse, hvordan kommunerne kan arbejde med mental sundhedsfremme i naturen. Og det kan de ifølge rapporten blandt andet ved at blive bedre til at vise vej til naturområder med skilte - og ved at lave aktiviteter i naturen.  

Det er syv kommuners erfaringer, der ligger til grund for rapporten: Rødovre, Viborg, Næstved, Ringkøbing-Skjern, Middelfart, Vallensbæk og Herning.

Læs mere

 

 

Respekt og tillid er vigtigt for at få patienter uden uddannelse til at følge helbredstjek

(6. dec.) Respekt og et godt og tillidsfuldt læge-patient forhold er helt afgørende faktorer, når det handler om at få patienter uden uddannelse til at følge helbredstjek.

Det er konklusionen i et kvalitativt studie under Center for Interventionsforskning på Statens Institut for Folkesundhed. 

I studiet er en række københavnske læger blevet interviewet om, hvad de gør for at fastholde uuddannede patienter i helbredstjek.

Patienter uden uddannelse er svære at rekruttere og fastholde i forebyggende helbredstjek.

Studiet er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Scandinavian Journal of Primary Health Care.

Læs mere 

 

Unge ryger, hvis forældrene har svært ved at betale regningerne

(29. nov.) Unge, der oplever, at mor og far, har svært ved at betale regningerne, ryger i højere grad end unge, hvis forældre godt kan få pengene til at slå til.

Det viser et studie, som Statens Institut for Folkesundhed står bag. Studiet omfatter data fra over 75.000 gymnasie- og erhvervsskoleelever fra hele landet.

Ifølge studiet ryger godt 20 procent af de unge, der hører eller på anden vis oplever forældrene bekymre sig om økonomi. Blandt unge, der ikke oplever disse bekymringer, er der halvt så mange, der ryger. 

Overraskende nok betyder størrelsen på forældrenes indtægt tilsyneladende ikke noget. 

Studiet viser, at selv blandt unge fra de 20 procent højestlønnede familier i Danmark er der dobbelt så mange, der ryger dagligt, hvis de oplever, at forældrene bekymrer sig om økonomien eller har svært ved at betale regningerne.

Læs mere 

 

Unge med mentale problemer sover dårligt

(22. nov.) Svært ved at falde i søvn, vågner midt om natten eller alt for tidligt om morgenen. Unge med mentale problemer har ofte søvnproblemer.

Det fremgår af en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, der er udarbejdet for Sundhedsstyrelsen. 

Ifølge rapporten har to ud af tre unge med mentale problemer med at sove. De sover også markant dårligere end unge, der trives godt, og som har højt selvværd og er tilfredse med deres hverdag.

Rapporten er den største nationale kortlægning af danske unges mentale sundhed, som 75.025 unge på ungdomsuddannelser har bidraget til. 

Læs mere 

 

Flere nyheder

Nyhedsarkiv

 

Center for Interventionsforskning
Abonnement
Tilmeld

Kommunale, regionale og nationale tal

Voksnes sundhed, trivsel og sygelighed kan søges i danskernessundhed.dk

 

Skolebørns helbred, adfærd og trivsel

Find seneste resultater om 11-15-årige i Skolebørnsunder-  søgelsen Rapporten