Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Professor Morten Grønbæk bliver direktør for SIF

08.03.2010

 

Professor Morten Grønbæk, 49 år, tiltræder 1. april som direktør for Statens Institut for Folkesundhed (SIF), ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. Han afløser Finn Kamper-Jørgensen, som har været instituttets direktør siden 1981.

 

Morten Grønbæk er kendt som en engageret forsker og formidler specielt i forbindelse med forebyggelse af de store folkesygdomme. Interessen for forebyggelse blev vakt, da han som nyuddannet læge i 1988 blev ansat på Hvidovre Hospital, hvor han iagttog, at de  samme mennesker kom igen og igen med alkoholrelaterede leverskader. Hans ph.d.-afhandling og dernæst doktorgrad, begge fra Københavns Universitet, kom derfor naturligt til at handle om alkohol, vin og dødelighed.
 
I dag er SIF's kommende direktør medlem af Det Nationale Forebyggelsesråd, Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe vedr. borgerrettet kræftforebyggelse, Regionernes Kræftforskningsforum og af The Science Group within the European Alcohol and Health Forum.
Han har tidligere været formand for Motions- og Ernæringsrådet og medlem af Regeringens Forebyggelseskommission. Desuden er han stifter af Dansk Selskab for Alkoholforskning.

 

Morten Grønbæk begyndte sin forskerkarriere på Institut for Sygdomsforebyggelse, og han fik i 2002 et professorat på SIF, som på det tidspunkt hørte under Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Siden 2007 har han været forskningschef.

 


Morten Grønbæks profil: LINK

Morten Grønbæk, kommende direktør på SIF

 
Redigeret: 08.03.10