Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Årets festtale og formidlingspris til Morten Grønbæk

Morten Grønbæk modtager SDUs forskningsformidlingspris

Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, var i forvejen en af æresgæsterne, da SDU holdt årsfest i fredags. Direktøren, professoren og dr. med.’en. var inviteret til at holde festforelæsningen i anledningen af SDUS runde fødselsdag - universitetet fyldte 50 år – og blev så ovenikøbet også årets modtager af den fornemme og eftertragtede pris, SDUs forskningsformidlingspris.


Prisen gives en forsker ved universitetet for levende, kreativ kommunikation af sit faglige felt, rettet mod en bred modtagergruppe. 

 

Morten Grønbæk modtog prisen dels for sin enestående evne til at formidle sundhedsrelaterede forskningsresultater, så alle kan forstå dem, dels for altid utrætteligt at stille op til foredrag, paneldebatter og interviews for at fremme folkesundheden.  Dommerkomiteen er SDUs direktion.

 

 

I sin festforelæsning gav Morten Grønbæk en forsmag på sine kreative formidlingsevner. I forelæsningen med titlen" Tre paradokser i den danske folkesundhed" var der blandt andet illustrationer fra børnebogen Peter Pedal.


Morten Grønbæk brugte sin festforelæsning til at sætte fokus på tre store trusler mod folkesundheden: Rygning, social ulighed og alkohol.

 

Til stede i auditoriet var blandt andre Dronningen, Prinsesse Marie samt uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt samt en række andre politikere,  erhvervsfolk og universitetets ansatte og studerende.  

 

 
Redigeret: 31.10.16