Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

12 mio. til at få gymnasielever op af stolen

Forsker Rikke Krølner har netop modtaget en check på 12 mio. kroner.

 

Det er Nordea-fonden, der har bevilliget pengene. De skal bruges til det nye forskningsprojekt Young & Active. Målet med Young & Active er at fremme gymnasieelevers trivsel og få dem til at bevæge sig mere i hverdagen.

 

Rikke Krølner modtog checken sammen med kollegerne Camilla T. Bonnesen og Mette Toftager. De skal sammen arbejde med Young & Active i Center for Interventionsforskning under Statens Institut for Folkesundhed.


Her skal de udvikle og afprøve en indsats, der skal motivere de unge til at bevæge sig mere både før, efter og i løbet af skoledagen. Indsatsen vil i første omgang blive afprøvet på 7.000 elever i 1. g. på 30 gymnasier i hele landet.


”Et vigtigt mål med Young & Active er også at styrke fællesskabet blandt eleverne. Vi ved, at stærke fællesskaber er en forudsætning for de unges trivsel, og da motion er effektiv måde til at binde unge mennesker sammen, er det et oplagt sted at starte,” siger Rikke Krølner. 

 

 

 

På billedet ses fra venstre Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, Mette Toftager, Camilla T. Bonnesen, Rikke Krølner samt Mogens Hugo, Nordea-fondens bestyrelsesformand.

 

Foto: Hans Ole Madsen

 
Redigeret: 04.02.16