Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Projekt Optur vil fremme psykisk trivsel blandt børn og unge

(30.12.2009)

 

Forskningsprogrammet Børns Sundhed på SIF er i gang med et projekt, som hedder Projekt Optur. Det går ud på at finde ud af, hvordan man fremmer psykisk trivsel blandt børn og unge. Der er behov for initiativer, der fokuserer på fremme af psykisk trivsel generelt og i skolen.

 

I Skolebørnsundersøgelsen ses det, at psykisk mistrivsel er udbredt blandt danske børn og unge, og psykisk trivsel er en forudsætning for sundhed og læring. Desuden viser flere udenlandske undersøgelser, at det rent faktisk er muligt at fremme psykisk trivsel gennem skolebaserede indsatser.

 

Mange danske skoler udfører allerede et stort arbejde i forhold til at fremme psykisk trivsel blandt eleverne, men ofte er indsatserne, efter vores opfattelse, sporadiske, og kun ganske få bliver grundigt evaluerede. Der er derfor mangel på dansk forskning, som belyser, hvordan psykisk trivsel kan fremmes og evaluering af, hvilke typer af indsatser der virker og hvorfor. Projekt Opturs formål er at bidrage med viden på dette område. I skoleåret 2010-2011 udvikles og afprøves Optur på to skoler; Katrinedals Skole i Vanløse og Randersgades Skole på Østerbro.

 

Projekt Optur er et samarbejde mellem PsykiatriFondens Børne- og unge Projekt (PFBP) og Forskningsgruppen for Børn og Unges Sundhed (FoBUS), som tidligere hørte til ved Københavns Universitet, men som nu er placeret på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.

 
Redigeret: 31.08.10