Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Rehabiliterings- og palliativt center på SIF

(19.9.2013)

 

Der er etableret et nyt nationalt Videncenter for Rehabilitering og Palliation, som er en sammensmeltning af det hidtidige Palliativt Videncenter, PAVI, og Rehabiliteringscenter Dallund. Centret er forankret ved Syddansk Universitet og Region Syddanmark og kommer til at bo sammen med Statens Institut for Folkesundhed i København.

 

Helle Timm, som er tidligere chef for PAVI, udnævnes samtidig til professor med særlige opgaver i forskningsbaseret dokumentation af rehabilitering og palliation ved det nye center. Helle Timm har hidtil har været centerchef ved Palliativ Videncenter, hvor hun har ydet en stor indsats for det palliative felt, som sikrer lindring til mennesker med livstruende sygdomme.

 

”Vi er på Statens Institut for Folkesundhed også meget tilfredse med, at det hidtidige PAVI bliver en del af vores institut. Vi huser i forvejen en række aktiviteter, både hvad angår registerforskning og meget praksisnær kommunal forskning, der kommer til at spille godt sammen med centret”, siger direktør Morten Grønbæk, Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet.

 

I stillingen som professor skal Helle Timm have særligt fokus på den forskningsbaserede dokumentation af rehabilitering og palliation, dvs. lindring af mennesker ramt af livstruende sygdomme. Det drejer sig om forskningsbaseret dokumentation af indsatser, der ideelt set skal være både tværfaglige og helhedsorienterede og have patient og pårørende som udgangspunkt. Sammenhæng i forløb, herunder ikke mindst i mellem rehabilitering og palliation i teori og praksis er derfor også et fokusområde.

 

Helle Timm

 

”Jeg er meget glad for at besætte professoratet med Helle Timm. Helle Timm og i det hele taget Videncenter for Rehabilitering og Palliation passer til fakultetets profil vedrørende samarbejdet om rehabilitering og palliation med kommuner og regioner. Vi ser frem til at få løftet formidlings- og dokumentationsfunktionen til gavn for patienterne inden for området,” siger dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

 

Helle Timm holder tiltrædelsesforelæsning den 11. december på Statens Institut for Folkesundhed. Hun har en magistergrad i kultursociologi og en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet og har mange års erfaring med sektorforskning i relation til sundhedsvæsnet, særligt i det palliative felt.

SIF's nye kollegaer fra PAVI

 
Redigeret: 04.06.14