Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Uge  27, 2013

Bedre KRAM-vaner
 

Mange voksne ønsker sundere vaner

Langt de fleste af de voksne danskere der har usunde kost-, ryge-, alkohol- og motionsvaner, ønsker at forbedre disse såkaldte KRAM-faktorer, som har betydning for det generelle helbred og risiko for en række sygdomme.

 

På landsplan siger 80 % af de voksne, som vurderer deres kostvaner som usunde, at de gerne vil spise sundere. Blandt dem som siger, at deres form er dårlig eller mindre god, ønsker 81,7 % at være mere fysisk aktive. Blandt dem, der ryger hver dag, vil 74 % gerne holde op, og blandt kvinder som drikker over 14 genstande alkohol om ugen og mænd som drikker over 21 genstande om ugen, ønsker 27,8 % at nedsætte eget alkoholforbrug.

 

Der er, som figuren viser, ikke den helt store forskel på borgeres ønsker i landets fem regioner, men når man sammenligner kommunerne, bliver forskellene større. Tallene er fra den seneste nationale sundhedsprofil, der bygger på et repræsentativt udsnit af den voksne befolkning, og som har resultater på både nationalt, regionalt og kommunalt plan.

 

 

Andel voksne i procent i regionerne med ønske om forandringer af egne KRAM-vaner

 

 

 

Se andelen af borgere i de enkelte kommuner, som ønsker at ændre vaner i forhold til:

 

Kost

 

Rygning

 

Alkohol

 

Motion

Af:

Morten Grønbæk, direktør, Knud Juel, professor og Iben Augustsen, leder af SIF-kommunikation, Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet.

Kontakt: Morten Grønbæk, direktør, Statens Institut for Folkesundhed, SDU, mg@si-folkesundhed.dk, mobil: 2424 8165.

Kilde:

www.Sundhedsprofil2010.dk Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet og Sundhedsstyrelsen. Data er indsamlet af de fem regioner i Danmark og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet i 2010. 177.000 personer deltog i undersøgelsen "Hvordan har du det?" i 2010.

 
Redigeret: 04.07.13