Presseservice
Om hjemmesiden
Kontakt os
Medarbejdere
English
 

Uge  40, 2016

Hver femte er vokset op i et hjem, hvor der blev drukket for meget
 

Omkring 660.000 danskere har barndomsminder om for meget alkohol i hjemmet

Næsten 20 procent af alle voksne danskere har som barn eller teenager boet sammen med en person, der drak for meget alkohol. Det svarer til, at omkring 660.000 personer har barndomsminder om for meget alkohol i hjemmet.

 

Det viser en undersøgelse, som Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har lavet for Sundhedsstyrelsen. Undersøgelsen er netop blevet udgivet af Sundhedsstyrelsen.

 

I undersøgelsen har 1.575 voksne i alderen 18-64 år svaret på spørgsmål om alkohol, heriblandt om de som barn eller teenager boede sammen med nogen, der drak for meget.

Hvad, der er for meget alkohol, beror på svarpersonens egen opfattelse.

 

Flest fædre drikker for meget

 

Langt de fleste, 75 procent, har oplevet, at det var faderen, der drak for meget, mens godt 30 procent svarer, at det var moren, der drak for meget.

 

Cirka otte procent angiver, at det var enten mors eller fars nye partner, der drak for meget, mens næsten fem procent svarer, at det var en søskende.

 

De adspurgte kunne sætte flere kryds ud for spørgsmålet om, hvem der drak for meget i hjemmet. Eftersom nogle personer har angivet mere end én person, er den samlede sum over 100 procent.

 

 

Figuren viser, hvem i hjemmet der drak for meget, da svarpersonen var barn eller teenager.

 

 

 

 

Af:

Videnskabelig assistent, Heidi Amalie Rosendahl Jensen, tlf. 65 50 77 92, e-mail: harj@si-folkesundhed.dk
Kontakt: Seniorrådgiver, Ola Ekholm, tlf. 65 50 77 72, e-mail: oek@si-folkesundhed.dk, videnskabelig assistent, Heidi Amalie Rosendahl Jensen, tlf. 65 50 77 92, e-mail: harj@si-folkesundhed.dk

Kilde:

Jensen HAR, Juel K, Ekholm O. Alkohol i Danmark 2015. Vaner, skader på andre og holdninger. København: Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, 2016. Rapporten er udarbejdet for Sundhedsstyrelsen. 

 
Redigeret: 05.10.16